Krůtí polévka se zázvorem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Krůtí prsa 300 g
  • Zázvor čerstvý 50 g
  • Olej sezamový 1 lžička
  • Mrkev 1 ks
  • Špenátové listy 150 g
  • Koriandr 0.5 svazek
  • Zeleninový vývar 1 l
  • Sójová omáčka Vasco da Gama 4 lžíce
  • Čínské zelí 0.5 ks
  • Cibulka jarní 4 ks
  • Chilli paprička 1 ks
  • Sůl dle potřeby

Postup

  • 1

    Krůtí prsa očistíme, vložíme do vývaru, přidáme na plátky nakrájený zázvor, sójovou omáčku a sezamový olej. Přivedeme k varu a pozvolna vaříme asi půl hodiny. Během vaření sbíráme pěnu, která na polévce vznikne.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na kousky. Čínské zelí a mrkev očistíme, nakrájíme na nudličky a vložíme do vývaru.

  • 3

    Polévku necháme přejít varem. Pak přidáme lístky špenátu, najemno nakrájené jarní cibulky, chilli papričku a nakrájené krůtí maso.

  • 4

    Vše ještě asi 5 minut povaříme, posypeme nasekaným koriandrem, podle chuti osolíme a podáváme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace