Kuře á la Coq au vin


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Kuře 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Mrkev 2 ks
  • Anglická slanina 200 g
  • Víno červené 750 ml
  • Bobkový list 2 ks
  • Tymián 4 snítky
  • Mouka hladká na obalení
  • Olej olivový dle potřeby
  • Žampióny 250 g
  • Brandy 80 ml
  • Šalotka 200 g
  • Rozmarýn 1 snítka
  • Pepř mletý černý dle potřeby

Postup

  • 1

    Kuře omyjeme, osušíme a rozporcujeme. Pak porce nasolíme, lehce obalíme v hladké mouce a na oleji ve velké pánvi ze všech stran opečeme.

  • 2

    Mrkev a žampiony očistíme. Vše společně se slaninou pokrájíme nadrobno. Kuře přendáme do pekáčku a ve výpeku v pánvi orestujeme slaninu, mrkev a žampiony. Vše zalijeme brandy. Když se tekutina odpaří, směs osolíme, zalijeme vínem a krátce povaříme.

  • 3

    Zeleninu s houbami ve víně přilijeme do pekáčku ke kuřeti. Přidáme očistěné šalotky a koření. Vše přiklopíme a v troubě při 180 °C necháme dusit.

  • 4

    Kuře asi po 30 minutách odklopíme. Nadále ho pečeme, dokud není zcela měkké.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace