Kuře jako kachna s karlovarskými knedlíky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Příloha

  • Rohlík 8 ks
  • Mléko 200 ml
  • Petrželka 3 lžíce
  • Máslo 50 g

 

  • Vejce 2 ks
  • Mouka hrubá 6 lžic
  • Muškátový květ dle potřeby

Maso

  • Kuře 1200 g
  • Zelí kysané 1000 g
  • Kmín dle potřeby

 

  • Sůl dle potřeby
  • Máslo 2 lžíce
  • Světlé pivo 200 ml

Postup

  • 1

    Kuře důkladně omyjeme a na povrchu i uvnitř osolíme. Do dutiny natlačíme vymačkané kysané zelí. Když celé kuře naplníme, otvor sešijeme nití nebo upevníme špejlí. Položíme ho do pekáčku vymazaného máslem a posypeme kmínem. Podlijeme vývarem nebo pivem.

  • 2

    Kuře přiklopíme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190 °C asi 50 minut. Kuře podle potřeby podléváme a přeléváme vypečenou šťávou. Ke konci pečení kuře odklopíme a dopečeme dozlatova.

  • 3

    Během pečení připravíme knedlíky. Rohlíky z předchozího dne pokrájíme na kostičky a zalijeme rozpuštěným máslem. Přidáme 2 žloutky, mléko, hrubou mouku a dochutíme solí a muškátovým květem. Vše důkladně propracujeme a nakonec vmícháme našlehaný sníh z bílků. Z těsta uděláme knedlíky, které opatrně zavážeme do utěrky a vaříme v osolené vodě asi 20-25 minut. Hotové kuře naporcujeme, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme s knedlíky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace