Kuře Kung-pao (Čína)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Kuřecí prsa 500 g
  • Sůl dle potřeby
  • Chilli paprička 4 ks
  • Pražené arašídy 60 g
  • Cukr moučka 1 lžíce
  • Wej-su 1 lžíce
  • Vejce 1 ks
  • Solamyl 1 lžička
  • Sójová omáčka Vasco da Gama 2 lžíce
  • Rýžové víno 1 lžíce
  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Nasekaný koriandr na ozdobu

Postup

  • 1

    Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. V misce smícháme vejce se solí, lžičkou škrobu a lžící vody na hustou kašičku. Do směsi vložíme kuřecí maso, dobře promícháme a necháme chvíli odležet.

  • 2

    Chilli papričky očistíme a nasekáme na drobné kostičky. Do misky nalijeme sójovou omáčku, rýžové víno (můžeme nahradit dezertním vínem), přidáme cukr a špetku soli.

  • 3

    Na horké pánvi rozpálíme malé množství oleje. V okamžiku, kdy se z něj začne jemně kouřit, vsypeme maso a na velmi prudkém ohni za stálého míchání opečeme. Po chvíli přidáme nasekané chilli papričky a pražené arašídy. Promícháme, orestujeme a po dvou minutách zalijeme připravenou omáčkou. Nakonec přidáme trochu wej-su, ozdobíme koriandrem. Vhodnou přílohou je rýže. Pozn.: Wei-su jsou bílé krystalky nebo prášek (výtažek z obilí) známý hlavně jako glutamát sodný, zkráceně glutaman. Dodává jídlu výraznější chuť a nemění původní barvu surovin. U nás se prodává podobný přípravek pod názvem Glutasol, který můžeme při výrobě čínských jídel použít.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace