Kuře na černém pivu


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Kuře 1 ks
  • Zelí kysané 500 g
  • Mletá paprika sladká 1 lžíce
  • Černé pivo 500 ml
  • Cibule 2 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Cukr krystal 1.5 lžíce

Postup

  • 1

    Kuře očistíme, omyjeme a osušíme, pak je zevnitř i zvenku osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Zelí scedíme, nálev si přitom zachytíme do misky a odložíme stranou. Scezené zelí nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Cibuli a zelí rozdělíme na dno zapékací misky, přilijeme nálev, přisypeme sladkou papriku a cukr. Vše promícháme.

  • 3

    Na zelnou směs položíme připravené kuře prsíčky nahoru a podlijeme je pivem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190 °C asi 60 minut doměkka. Během pečení kuře přeléváme výpekem. Ke kuřeti se zelím podáváme čerstvé pečivo.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace