Kuře v kokosové omáčce (Indie)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 35 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Kuřecí prsa 600 g
  • Mandle mleté 1 lžíce
  • Mletý kokos 1 lžíce
  • Koriandr mletý 1.5 lžičky
  • Česnek 2 stroužky
  • Zelené tobolky kardamomu 3 ks
  • Bobkový list 1 ks
  • Zázvor 1 špetka
  • Sůl dle potřeby
  • Kokosové mléko 200 ml
  • Sýr riccota 200 g
  • Chilli koření 1 lžička
  • Olej rostlinný 4 lžíce
  • Chilli paprička 1 ks
  • Nasekaný koriandr 2 lžíce

Postup

  • 1

    Kuřecí maso omyjeme, lehce osušíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a necháme odležet.

  • 2

    Na suché pánvi opražíme mandle s kokosovou moučkou dozlatova. Směs přesypeme do misky. Přilijeme kokosové mléko a přidáme sýr, mletý koriandr, chilli, prolisovaný česnek a zázvor. Vše promícháme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm kardamom a nadrobno nasekanou chilli papričku. Přidáme kuřecí maso a orestujeme ho.

  • 4

    Ke kuřecímu masu přidáme kokosovou směs, bobkové listy a nasekaný čerstvý koriandr. Přiklopíme ho a zvolna asi 10 minut podusíme. Během dušení směs občas promícháme, aby se omáčka nepřipálila. Podáváme s dušenou rýží.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace