Kuřecí hrnec s brokolicí, kešu oříšky a rýží


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Rýže dlouhozrnná 200 g
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 3 stroužky
  • Olej olivový 3 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Sůl dle potřeby
  • Brokolice 1 ks
  • Kuřecí prsa 500 g
  • Sójová omáčka Vasco da Gama dle chuti
  • Kešu ořechy 100 g

Postup

  • 1

    Rýži propláchneme a necháme na sítku okapat. Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky a krátce ji povaříme v osolené vroucí vodě. Pak brokolici scedíme a vývar si odložíme na později. Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    V kastrolu se silným dnem rozehřejeme olej a cibuli s česnekem necháme zesklovatět. Přidáme maso, orestujeme ho a pak směs zakapeme sójovou omáčkou. Přisypeme rýži, osmahneme ji a podlijeme 300 ml vývaru z brokolice. Kastrol přiklopíme a na mírném ohni směs dusíme asi 20 minut. Je-li potřeba, přilijeme ještě trochu vývaru.

  • 3

    Jakmile je rýže na skus měkká, přisypeme brokolici i oříšky a společně vše prohřejeme. Podle chuti přidáme sójovou omáčku, osolíme a opepříme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace