Kuřecí kari s rýží (Indie)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

Maso

  • Kuřecí prsa 400 g
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Olej rostlinný 30 ml
  • Zázvor mletý 1 lžička
  • Rajský protlak 2 lžíce
  • Chilli paprička zelená 1 ks

 

  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 stroužky
  • Sůl dle potřeby
  • Indické kari 1 lžíce
  • Kokosové mléko 400 ml

Příloha

  • Rýže dlouhozrnná 300 ml
  • Cibule 0.5 ks

 

  • Koření na rýži 1 lžíce
  • Olej rostlinný 3 lžíce

Postup

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky asi 2x2 cm. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. Papriku opláchneme, zbavíme semeníku a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    V pánvi nahřejeme olej, přidáme maso a zprudka opečeme. Zasypeme zázvorem, přidáme cibuli a krátce opečeme.

  • 3

    Potom přimícháme papriku, zasypeme indickým kari, přimícháme protlak, plátky česneku a chilli papričku.

  • 4

    Vše zalijeme kokosovým mlékem. Snížíme teplotu, kari podle potřeby přisolíme a necháme asi 5 minut dusit.

  • 5

    Rýži propláchneme nejprve horkou a potom studenou vodou. Necháme dobře okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.V kastrolu nahřejeme olej a necháme zesklovatět cibuli.. Přisypeme rýži a krátce orestujeme.

  • 6

    Přisypeme koření na rýži, promícháme, zalijeme 450 ml vody, osolíme a necháme zavařit. Přiklopíme poklicí a dáme asi na 20 minut do trouby vyhřáté na 170 °C dusit. Po vyndání z trouby odklopíme a dobře promícháme vidličkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace