Kuřecí křídla v barbecue omáčce


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Kuřecí křídla 1.2 kg
  • Třtinový cukr 50 g
  • Sójová omáčka 75 ml
  • Zázvor čerstvý nastrouhaný lžíce
  • Česnek strouhaný 2 stroužky
  • Pepř na dochucení
  • Kayenský pepř na dochucení
  • Máslo přepuštěné 2 lžíce
  • Cider 150 ml
  • Kečup ostrý Otma Gurmán 150 g
  • Olivový olej 2 lžíce
  • Sůl na dochucení
  • Kurkuma na dochucení

Postup

  • 1

    Cukr necháme na pánvi zkaramelizovat a zalijeme ho ciderem. Až se nám karamel rozpustí, přidáme ostatní ingredience na BBQ omáčku. Necháme svařit cca 10 minut do husté omáčky.

    Na BBQ omáčku:

    • 50 g třtinového cukru
    • 150 ml cideru
    • 75 ml sójové omáčky
    • 150 g kečupu Otma ostrý
    • 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 stroužky česneku (nasekaného)
    • sůl, pepř, kurkuma, kajenský pepř (vše podle chuti)

  • 2

    Mezitím si na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a osmahneme na něm zprudka do zlatova křidýlka.

  • 3

    Osmažená křídla vhodíme do barbecue omáčky a důkladně je obalíme.

  • 4

    Pečeme v troubě na 180 stupňů cca 30 minut.


Nahrávám