Kuřecí křídla v BBQ marinádě


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Kuřecí křídla 12 ks
  • Sušený česnek 1.5 lžičky
  • Cukr 0.5 lžička
  • Olej ve spreji
  • Med 0.5 hrnek
  • Šťáva z limetky
  • Sezamová semínka na ozdobu
  • Sůl lžička
  • Kayenský pepř 0.25 lžička
  • Paprika mletá 0.5 lžička
  • Barbecue omáčka Otma 1 hrnek
  • Kečup Gurmán Otma lžíce
  • Koriandr 2 hrsti

Postup

  • 1

    Ingredience:
    12 kuřecích křídel
    lžička soli
    lžička sušeného česneku
    ¼ lžičky kajenského pepře
    ½ lžičky cukru
    ½ lžičky mleté papriky
    olej ve spreji

    Na marinádu:
    hrnek Otma Barbecue omáčky
    ½ hrnku medu
    lžíce kečupu
    šťáva z limetky
    ½ lžičky sušeného česneku
    2 hrsti čerstvého koriandru

    Na ozdobu:
    sezamová semínka
    čerstvý koriandr
    nakrájená limetka

  • 2

    >>Barbecue omáčka 280g OTMA koupíte na oficiálním e-shopu Hamé<<

    Troubu předehřejte na 190 °C. Křídla omyjte a osušte. Vyložte plech pečicím papírem a lehce postříkejte olejem ve spreji.

  • 3

    V misce smíchejte sůl, sušený česnek, kajenský pepř, cukr a mletou papriku. Promíchejte a směs vetřete do kuřecích křídel. Vyskládejte je na připravený plech a pečte 40 minut. Nezapomeňte v průběhu jednou obrátit.

  • 4

    Mezitím si připravte marinádu. Med lehce rozehřejte ve vodní lázni nebo mikrovlnce a přimíchejte k němu omáčku, kečup a šťávu z limetky. Poté přisypte sušený česnek a 2 lžičky nadrobno nasekaného koriandru a promíchejte.

  • 5

    Křídla z obou stran potřete marinádou a dejte na 5 minut dopéct.

  • 6

    Podávejte s limetkou, posypané sezamem a ozdobené koriandrem. Jako příloha se hodí rozpečená bagetka.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace