Kuřecí salát s rukolou, jablkem a dresinkem z hrubozrnné hořčice


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 15 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Lehký a osvěžující salát, který díky přidanému kuřecímu masu vydá za zdravý oběd nebo večeři.

Suroviny

Dresink

  • Šťáva z citronu 1 ks
  • Olej olivový 2 lžíce

 

  • Hořčice hrubozrnná 3 lžíce
  • Petrželka 1 hrst

Nezařazené

  • Rukola 100 g
  • Citronová šťáva 1 lžíce

 

  • Kuřecí ve vlastní šťávě Hamé 1 ks

Postup

  • 1

    Jablka zbavte jádřince a nakrájejte na menší kousky. Zakápněte je citronem, aby v salátu nehnědla. Z kuřecího masa odeberte ztuhlou šťávu a pak maso rozdělte po vláknech. Hořčici, olej a citronovou šťávu prošlehejte na dresink. Přidejte trochu čerstvě mletého pepře pro aroma a nakonec zamíchejte i nasekanou petrželku. Všechno smíchejte v salátové míse s opranou rukolou a zalijte dresinkem.

  • 2

    TIP! Připravte si k salátu domácí česnekové pečivo – prošlehejte utřený česnek s olivovým olejem a citronovou šťávou, potřete jím rozpůlenou bagetu a dejte na chvilku zapéct do trouby nebo na gril.


Nahrávám