Kuřecí špíz s bramborovou kaší


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Brambory 800 g
  • Máslo 30 g
  • Kuřecí prsa 400 g
  • Paprika bílá 2 ks
  • Nasekaná petržel 2 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Mléko 200 ml
  • Paprika červená 1 ks
  • Olej rostlinný 2 lžíce

Postup

  • 1

    Brambory oloupeme, pokrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je a ještě horké prolisujeme lisem na brambory (nebo je rozšťoucháme).

  • 2

    Do brambor přidáme máslo a za stálého míchání po částech přiléváme vařící mléko. Kaši dobře rozmícháme a udržujeme ji v teple.

  • 3

    Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na kousky. Papriky omyjeme, osušíme a odstraníme z nich semena. Dužinu nakrájíme na čtverečky.

  • 4

    Maso a papriky střídavě napícháme na navlhčené, zaostřené špejle. Špízy na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme. Osolíme je a rozdělíme s kaší na talíře. Kaši posypeme nasekanou petrželkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace