Kuřecí špízy


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Olej rostlinný 100 ml
  • Sójová omáčka Vasco da Gama 100 ml
  • Cibulka jarní 1 svazek
  • Kukuřičný škrob 1 lžíce
  • Saké 100 ml
  • Cukr třtinový 100 g
  • Celer 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Kuřecí stehna 300 g
  • Kuřecí vývar 100 ml

Postup

  • 1

    Kuřecí stehna očistíme, vykostíme a odstraníme z nich kůži. Maso nakrájíme na menší kousky a uložíme do chladu. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na menší kousky.

  • 2

    V hrnci rozpálíme část oleje a orestujeme na něm kosti a na menší kousky nakrájenou kůži. Přidáme mrkev s celerem, osmahneme a zalijeme vínem. Za stálého míchání necháme vyvařit tekutinu.

  • 3

    Když se tekutina odvaří, přilijeme sójovou omáčku a vývar. Dochutíme cukrem a zahustíme kukuřičným škrobem, rozmíchaným ve studené vodě. Povaříme a přecedíme do mističky.

  • 4

    Mezitím očistíme cibulky a nakrájíme je na stejně velké špalíčky. Střídavě s kousky masa je napichujeme na špízy a opékáme na zbylém rozpáleném oleji. Zdobíme salátem a podáváme s omáčkou posypanou sezamovými semínky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace