Kuřecí stehna po provensálsku


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Kuřecí stehna 4 ks
  • Olej olivový dle potřeby
  • Cibule 1 ks
  • Rajčata konzervovaná krájená 500 g
  • Lilek 1 ks
  • Olivy černé 80 g
  • Sůl dle potřeby
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Česnek 3 stroužky
  • Provensálské bylinky dle chuti
  • Paprika červená 2 ks

Postup

  • 1

    Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Posolíme je, opepříme a v chladu necháme asi hodinu odležet. Pak je na oleji v pánvi ze všech stran opečeme.

  • 2

    Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Posolíme je, opepříme a v chladu necháme asi hodinu odležet. Pak je na oleji v pánvi ze všech stran opečeme.

  • 3

    Na dno zapékací mísy vlijeme omáčku. Přidáme stehýnka. Přiklopíme je a v troubě vyhřáté na 190 °C asi 30 minut podusíme.

  • 4

    Lilek s paprikami očistíme. Lilek nakrájíme na kolečka, papriky na nudličky. Zeleninu s olivami přidáme ke kuřeti. Vše (odklopené) dopékáme dalších asi 15 minut. Podle potřeby podlijeme během pečení trochou vody. Podáváme s bagetou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace