Květákové lečo s vejci


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Květák 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Paprika zelená 1 ks
  • Vejce 3 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Rajčata masitá 2 ks
  • Olej rostlinný 2.5 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    Květák očistíme, rozebereme na malé růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme a necháme zchladnout.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Papriku zbavíme semínek a opláchneme ji. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky.

  • 3

    V hluboké pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm osmahneme dozlatova. Přisypeme rajčata s paprikou a krátce podusíme. Nakonec přidáme okapaný vařený květák a necháme ho prohřát.

  • 4

    Vejce zlehka rozkvedláme, osolíme, opepříme a přilijeme do směsi. Vše mícháme na mírném ohni tak dlouho, až se vejce srazí. Podle chuti dosolíme, opepříme a podáváme s čerstvým pečivem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace