Kynuté koláče s drobenkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Droždí 1 ks
  • Mouka polohrubá 250 g
  • Mléko 250 ml
  • Tuk 250 g
  • Drobenka 1 dle potřeby
  • Mouka hladká 250 g
  • Cukr krupice 1 lžíce
  • Vejce 2 ks
  • Džem 1 dle potřeby

Postup

  • 1

    Na hrubém struhadle rozstrouháme omegu a smícháme se všemi ingrediencemi do těsta.Zaděláme v prostředně tuhé těsto a dáme přikryté vykynouti na vlahé místo.Z vykynutého nakrájíme kousky, uděláme bochníčky .Doprostřed koláče uděláme důlek a poklademe lžice džema Hamé a posypeme drobenkou - z cukru, másla a mouky.

    Drobenka: Do prosáté mouky a cukru rozsekáme nožem máslo a vše ještě rukou rozdrobíme. Dáme na 10min. do chladničky.

    Pak je dáme péci do trouby. Koláče podáváme teplé i studené.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace