Kynutý kostkovaný koláč


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Droždí 20 g
  • Hera 70 g
  • Vejce 2 ks
  • Cukr moučka 2 lžíce
  • Drobenka 1 dle potřeby
  • Mouka polohrubá 400 g
  • Mléko 0.2 l
  • Džem 1 dle chuti
  • Maková nádivka 1 ks

Postup

  • 1

    Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a kvásek necháme vzejít. Mouku prosejeme, smícháme se zbytkem cukru, špetkou soli a uděláme do ní důlek. Do důlku rozklepneme vejce a nalijeme nejprve rozpuštěnou heru a poté vzešlý kvásek. vše promícháme a propracujeme v hladké těsto. Necháme asi 30 minut kynout. Na pomoučeném vále těsto rozválíme na placku cca 5 mm silnou a kousek těsta necháme stranou na mřížku. Rozválené těsto rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení. Odložený kousek rozválíme na tenký váleček, který rozprostřeme na placku těsta jako mřížky. Opět necháme asi 20 minut kynout. Vzniklé čtverečky plníme na střídačku tvarohovou a makovou náplní a Hamé povidly. Posypeme drobenkou a okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě na 200 stupňů C.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace