Kynutý povidlový závin




Suroviny

  • Droždí 1 ks
  • Olej slunečnicový 80 g
  • Cukr krupice 200 g
  • Mléko 0.3 l
  • Švestková povidla slazená Hamé 300 g
  • Mouka hladká 600 g
  • Sůl 1 špetka
  • Cukr vanilkový 2 ks
  • Vejce 2 ks

Postup

  • 1

    Do mísy rozdrobíme droždí a přidáme špetku cukru, rozmícháme v mléku a necháme asi 15 - 20 minut kynout v teple.

    Do mísy dáme mouku, vanilkové cukry, krupicový cukr, vejce, olej, mléko pokojové teploty a špetku soli. Promícháme a vlijeme vzešlý kvásek. Vypracujeme hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme ještě 30 - 40 minut kynout. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném válu do tvaru obdélníku. Těsto potřeme povidly a zavineme. Těsto dáme do vyšší formy a necháme ještě 30 minut kynout. Pak vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme cca 45 minut dozlatova.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace