Lahodný dortík


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka polohrubá 150 g
  • Cukr moučka 1 dle potřeby
  • Vejce 6 ks
  • Rum 3 lžíce
  • Smetana ke šlehání 250 ml
  • Cukr krystal 300 g
  • Máslo 140 g
  • Vlašské ořechy 100 g
  • Rybízová marmeláda 1 dle potřeby
  • ořechy mleté 280 g

Postup

  • 1

    Postup korpus: vejce a cukr ušleháme do pěny. Přidáme mouku a ořechy. Dáme do formy a pečeme na 200°C cca 40 minut.

    Náplň:šlehačku nalejeme do kastrolku a přivedeme k varu, nasypeme do ní ořechy, necháme přejít varem a vypneme. Potom přidáme piškoty, rum a mícháme. Necháme vychladnout Zvlášť ušleháme máslo s cukrem. Do misky přidáváme po lžíčkách vychladlou směs s ořechama. Vychladlý korpus rozřízneme na půl, namažeme rybízovou marmeládou a náplní. Vršek dortu také potřeme a zdobíme čokoládou nebo marcipánem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace