Langoše s rajčatovou omáčkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 12 porce
  • Začátečník

Suroviny

Omáčka

  • Cherry rajčátka 600 g
  • Olej olivový 4 lžíce
  • Cukr krupice 1 lžička
  • Drcený černý pepř dle potřeby

 

  • Česnek 5 stroužků
  • Vinný ocet červený 1 lžíce
  • Mořská sůl dle potřeby
  • Bazalka 1 hrst

Těsto

  • Mléko 200 ml
  • Mouka polohrubá 300 g
  • Strouhané uvařené brambory vychladlé 2 ks

 

  • Droždí 20 g
  • Cukr krupice 1 lžíce
  • Olej rostlinný na smažení

Nezařazené

  • Sýr gouda 200 g

 

Postup

  • 1

    Rajčata nařízneme do kříže na spodní části. Spolu s česnekem je přendáme na plech s pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 15 minut. Upečená rajčata s česnekem oloupeme a nasekáme na kousky. Vložíme je do mísy a přidáme olej, ocet, cukr, sůl, pepř a bazalku a dobře promícháme.

  • 2

    Z trošky mléka, droždí, lžičky mouky a lžíce cukru necháme vzejít kvásek. Do mísy prosijeme zbylou mouku a promícháme ji s bramborami, zbylým mlékem a kváskem. Vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě asi hodinu kynout.

  • 3

    Pak těsto znovu propracujeme a rozdělíme na 12 kousků. Vytvarujeme z nich placičky a necháme je ještě chvíli kynout. Osmažíme je z obou stran dozlatova v pánvi na rozehřátém oleji. Hotové langoše necháme okapat na papírovém ubrousku a potřeme je rajčatovou omáčkou. Nakonec je posypeme sýrem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace