Lasagne s telecím masem a kysaným zelím


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Telecí maso mleté 500 g
  • Sůl dle chuti
  • Mletá paprika sladká 1 lžíce
  • Mouka hladká 80 g
  • Pepř mletý bílý dle chuti
  • Cibule 1 ks
  • Zelí kysané 500 g
  • Lasagne 12 plátků
  • Strouhaný sýr 100 g
  • Olej rostlinný dle potřeby
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Máslo 80 g
  • Mléko 500 ml
  • Smetana na šlehání 200 ml
  • Kmín 2 lžičky
  • Cukr krystal dle chuti
  • Rajče 2 ks

Postup

  • 1

    V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm mleté maso. Osolíme ho, opepříme, zaprášíme mletou paprikou, promícháme a odstavíme. Je-li maso příliš suché, podlijeme ho troškou vývaru.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Rozředíme ji mlékem a dobře rozšleháme. Bešamel dochutíme solí a bílým pepřem a za stálého míchání vaříme, dokud není hezky hustý. Ke konci k němu přilijeme smetanu.

  • 3

    V kastrolu na oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a kmín. Přidáme odkapané zelí a asi 10 minut ho podusíme. Nakonec dle chuti dosladíme.

  • 4

    Na dno zapékací misky nalijeme trochu bešamelu a rozložíme několik plátků lasagní. Pak přidáme část masa a zelí. Vrstvení opakujeme do spotřebování ingrediencí. Navrch rozložíme na plátky pokrájená rajčata a nasypeme sýr. Lasagne zapékáme v troubě při 180 °C asi 40 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace