Lasagne


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Šéfkuchař

Zapečená dobrota s polibkem italského slunce. Aby se vám při krájení nebortila, propíchejte ji ostrou vidličkou nebo špikovací jehlou v místě řezu. Nožem pak snadno prokrojíte všechny vrstvy na úhledné porce jako od italské mamma.

Suroviny

Nezařazené

  • Cibule 1 ks
  • Olivový olej dle potřeby
  • Lasagne 1 balení

 

  • Maso mleté míchané 500 g
  • Italská rajčatová hotová omáčka 1 ks

Bešamel

  • Máslo 60 g
  • Mléko 380 ml

 

  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Sýr parmezán 40 g

Postup

  • 1

    Na oleji zpěňte nakrájenou cibuli, opečte maso a zalijte hotovou omáčkou. Na bešamel v hlubším kastrolu rozpusťte máslo, poprašte moukou a za stálého míchání dvě až tři minuty smažte. Odstavte a rychle zašlehejte studené mléko. Pak hrnec vraťte na oheň, stáhněte plamen a vařte šest až osm minut, až směs zhoustne. Nepřestávejte pořád míchat. Do hotového a ještě horkého bešamelu přisypejte strouhaný parmezán a ještě promíchejte.

  • 2

    V tento moment si dejte předehřát troubu na 180 °C, čeká vás organizačně náročnější fáze vrstvení.

  • 3

    Plátky na lasagne připravte podle návodu – některé se vaří, jiné se používají syrové. Hranatou zapékací misku vymažte máslem nebo olivovým olejem. Jako první vrstva přijde těstovinový plát, potom masová směs a na ni bešamel. Tak to střídejte, až jako poslední vrstva zůstane masová směs a samotný bešamel. Posypejte lasagne parmezánem a dejte péct do předehřáté trouby na 30–35 minut, do mírného zhnědnutí sýrové omáčky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace