Lehká paella s krevetami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 25 minut
  • 1 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Rýže parboiled 30 g
  • Kurkuma špetka
  • Mletá skořice špetka
  • Řapík celeru 50 g
  • Kukuřice mražená sladká 50 g
  • Šťáva z limetky 1 lžička
  • Pepř mletý bílý dle chuti
  • Zeleninový vývar 100 ml
  • Šafrán špetka
  • Olej olivový 1 lžíce
  • Cuketa 75 g
  • Krevety loupané 120 g
  • Sůl dle chuti
  • Chilli koření špetka

Postup

  • 1

    Rýži uvaříme v zeleninovém vývaru, do kterého vmícháme sůl, kurkumu, karí a šafrán. Vaříme 10 minut na malém plameni.

  • 2

    Na pánvi na olivovém oleji postupně lehce opečeme nakrájený řapíkatý celer, tenké plátky cukety, kukuřici a nakonec krevetky. Ke krevetkám přidáme chilli a bílý pepř a po krátkém opečení zastříkneme šťávou z limetky.

  • 3

    Vše promícháme s rýží, případně dochutíme solí a bílým pepřem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace