Lehký bramborový salát s barbecue omáčkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Díky barbecue omáčce a opečené slanině má tento salát krásnou kouřovou vůni, které se na začátku grilovací sezony nemůžeme nabažit.

Suroviny

  • Brambory salátové 1 kg
  • Majonéza 5 lžic
  • Hořčice dijonská 1 lžíce
  • Červená cibule 1 ks
  • Sůl dle chuti
  • Vinný ocet 2 lžíce
  • Anglická slanina 1
  • Barbecue omáčka Otma 2 lžíce
  • Celer řapíkatý 2 stonky
  • Petrželka 1 hrst
  • Pepř dle chuti
  • Estragonové lístky 1 lžička

Postup

  • 1

    Brambory pořádně operte a uvařte vcelku neoloupané v osolené vodě zhruba půl hodiny, podle velikosti brambor. Uvařené brambory nechte trochu vychladnout, aby se daly vzít do ruky. Pak je rozkrájejte na půlky.

  • 2

    Plátky slaniny opečte na nepřilnavé pánvi. Vypečené kousky odložte na savý papír nebo papírové kuchyňské utěrky a zbavte přebytečné mastnoty. Pak je nakrájejte na hrubší kusy, vypečenější plátky rovnou nalámejte.

  • 3

    Dresink připravte rovnou v salátové míse. Majonézu, hořčici, barbecue omáčku, ocet a petrželku ušlehejte na hladký krém. Přidejte ještě teplé brambory a pořádně je obalte dresinkem. Dejte jim zhruba 20 minut čas, aby zchladly a nasákly dresinkem. Je dobré je přitom občas zamíchat.

  • 4

    Nakrájejte zbylé suroviny - celerové stonky a cibuli na jemné plátky, bylinky nasekejte a dejte všechno do salátu. Promíchejte, a pokud máte čas, nechte salát ještě chvilku odpočinou, aby se chutě prolnuly. Pak ochutnejte, a pokud to je potřeba, přidejte sůl či pepř. Posypte slaninou a můžete svolávat ke stolu.

  • 5

    TIP! Salát si připravte den předem a uchovejte ho v lednici. Chutě se proleží a salátu to jen prospěje. Dopředu si můžete udělat i slaninu. Na salát ji ale dejte až těsně před servírováním.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace