Levandulové vykrajované sušenky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 40 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Mouka hladká 240 g
  • Máslo 150 g
  • Cukr vanilkový 1 sáček
  • Cukr moučka 80 g
  • Žloutek 2
  • Sušená levandule 10 g

Postup

  • 1

    Mouku prosijeme s moučkovým cukrem, přidáme na kousky nakrájené máslo, žloutky, vanilkový cukr a polovinu levandule. Zpracujeme na pevné těsto, které necháme v chladničce hodinu odležet.

  • 2

    Pak těsto rozválíme na plát silný 3 mm a vykrájíme kytičky. Rozložíme je na plechy a posypeme zbylou levandulí, kterou prsty vtiskneme do těsta.

  • 3

    Kytičky pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 12 minut. Cukroví necháme před konzumací několik dní odležet.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace