Lilkové závitky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Lilek 3 ks
  • Olej olivový dle potřeby
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Bazalka 1 svazek
  • Bílý chleba 6 plátků
  • Citronová šťáva dle chuti
  • Sůl dle chuti
  • Rajče 3 ks
  • Česnek 2 stroužky
  • Strouhaný parmazán 50 g
  • Pepř mletý černý dle potřeby

Postup

  • 1

    Lilky důkladně omyjeme, osušíme a podélně nakrájíme na tenké plátky. Osolíme je a necháme chvilku „vypotit“. Pak je otřeme papírovou utěrkou. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a plátky po obou stranách opečeme. Vyjmeme je a necháme na papírové utěrce vychladnout.

  • 2

    Rajčata omyjeme, rozkrojíme, odstraníme z nich semínka a nakrájíme je na menší kousky. Dáme je do mixéru, přidáme nakrájenou jarní cibulku, oloupaný česnek, otrhané lístky bazalky, parmazán a rozdrobené plátky chleba. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou a zalijeme asi 80 ml olivového oleje. Rozmixujeme dohladka.

  • 3

    Plátky lilku potřeme náplní, opatrně je stočíme a upevníme párátky. Vložíme je do zapékací misky, pokapeme olivovým olejem a krátce zapečeme při 200 °C.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace