Lilkový nákyp


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 20 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Paprika červená 3 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Olej olivový k pokapání
  • Brambory vařené ve slupce 500 g
  • Tymián na ozdobu
  • Paprika žlutá 3 ks
  • Lilek 500 g
  • Olej olivový 4 lžíce
  • Pepř mletý černý dle potřeby

Postup

  • 1

    Papriky dobře omyjeme, osušíme a zbavíme semínek a stopek. Rozkrájíme je na čtvrtky a osolíme.

  • 2

    Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky silné cca 1 cm. Posolíme je, necháme vypotit a pak je otřeme papírovou utěrkou. Opečeme je v pánvi na rozehřátém oleji z obou stran společně s paprikami.

  • 3

    Brambory oloupeme a nakrájíme podélně na plátky. Osolíme je a opepříme. Zapékací misku vyložíme pečicím papírem. Na dno rozložíme plátky brambor, na ně navrstvíme lilek a papriky. Zakápneme olejem a pečeme ve vyhřáté troubě při 150 °C asi 40 minut. Upečený nákyp necháme vychladnout, nakrájíme na porce a podáváme dozdobené tymiánem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace