Linecké


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka hladká 600 g
  • Máslo 400 g
  • Marmeláda 1 dle potřeby
  • Cukr moučka 200 g
  • Vejce 2 ks

Postup

  • 1

    Na vál prosijeme mouku a cukr. Do důlku rozklepneme celá vejce a okolo rozmístíme na kousky posekané máslo.

    Rukama rychle zpracujeme hladké těsto a dáme odpočinout do ledničky aspoň na hodinu, klidně i do druhého dne.

    Těsto rozválíme na tenký plát, ze kterého vykrajujeme libovolně velké tvary. Vykrájené tvary skládáme je na plech vyložený papírem na pečení. Upečeme ve vyhřáté troubě (180°C, 6-8 minut). Vychladlé linecké cukroví spojujeme k sobě marmeládou a nakonec hutně posypeme moučkovým cukrem. Před konzumací necháme v chladu a temnu uležet alespoň 4 dny.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace