Linguine s kalamáry




Suroviny

  • Olej olivový 60 ml
  • Těstoviny linguine 400 g
  • Olivy černé 250 g
  • Cherry rajčátka 300 g
  • Bazalka na ozdobu
  • Sůl dle potřeby
  • Kalamáry 500 g
  • Česnek 4 stroužky
  • Ruccola 100 g

Postup

  • 1

    Těstoviny vložíme do dostatečného množství vroucí osolené vody a uvaříme na skus.

  • 2

    Kalamáry důkladně očistíme, propláchneme a stáhneme z nich fialovou blanku. Malé necháme vcelku, větší nakrájíme asi na 4 cm velké kousky. Na pánvi rozpálíme olej, kalamáry zprudka asi 5 minut orestujeme a pak přendáme do mísy.

  • 3

    Do výpeku v pánvi přidáme olivy, usekaný oloupaný česnek, překrájená rajčata, na větší kusy pokrájenou omytou rukolu. Krátce orestujeme, přidáme kalamáry a necháme společně prohřát.

  • 4

    Linguine scedíme, přidáme do mísy a promícháme s orestovanou zeleninou a kalamáry. Na talířích ozdobíme čerstvou bazalkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace