Listový salát s uzeným lososem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 15 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Med 2 lžíce
  • Ocet balsamico 1 lžíce
  • Hořčice dijonská 2 lžíce
  • Sezamová semínka 1 lžíce
  • Okurka 1 ks
  • Uzený losos 200 g
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 1 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Drcený černý pepř dle chuti
  • Směs listových salátů dle potřeby
  • Mango 1 ks
  • Toastový chléb 1 ks

Postup

  • 1

    Med smícháme s olejem, balsamikovým octem a hořčicí, zálivku dle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    Listové saláty omyjeme, poklepáním osušíme, natrháme je do mísy a zalijeme polovinou zálivky, opatrně promícháme.

  • 3

    Sezamová semínka na suché pánvi dozlatova opražíme. Okurku omyjeme, podélně ji rozpůlíme a nakrájíme na půlkolečka. Mango z obou částí ořízneme, odkrojíme slupku, nakrájíme dužinu na proužky a přidáme je k listovému salátu.

  • 4

    Na talíře rozdělíme listový salát z mísy s okurkou a mangem. Uzeného lososa nakrájíme na kousky a přidáme k salátu, přelijeme vše zbytkem zálivky, posypeme sezamovým semínkem a podáváme s opečenými toasty.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace