Lívanečky naší babičky




Suroviny

  • Droždí 20 g
  • Sůl 1 špetka
  • Mléko 500 ml
  • Tuk 1 lžíce
  • Jahody 1 dle chuti
  • Mouka hladká 300 g
  • Cukr krupice 1 lžíce
  • Vejce 1 ks
  • Jahodový džem 1 lžíce
  • Cukr skořicový 1 špetka

Postup

  • 1

    Do trochu vlažného mléka přidáme droždí,cukr,lžíci mouky, promícháme a necháme vykynout.Do zbylého mléka přidáme prosátou mouku, vykynutý kvásek, vejce, sůl.Těsto přikryjeme utěrkou a necháme asi 30 minut kynout.Těsto lijeme naběračkou do tukem vymazané pánve a po obou stranách pečeme.Hotové lívance obalíme ve skořicovém cukru a ozdobíme jahodamy, smetanou a džemem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace