Lívanečky s fíky a medem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Mléko 150 ml
  • Sůl špetka
  • Mouka hladká 300 g
  • Fíky 12 ks
  • Rozinky 2 lžíce
  • Mletá skořice 0.5 lžička
  • Med dle chuti
  • Vejce 2 ks
  • Muškátový oříšek špetka
  • Kypřící prášek špetka
  • Mandle 100 g
  • Cukr moučka 4 lžíce
  • Tuk na smažení

Postup

  • 1

    Mléko nalijeme do hrnce, rozklepneme do něj obě vejce, přidáme strouhaný muškátový oříšek, špetku soli a metlou rozšleháme. Pak pomalu přisypáváme za stálého míchání mouku. Těsto rozmícháme dohladka a necháme půl hodiny při pokojové teplotě odstát.

  • 2

    Poté do těsta zašleháme prášek do pečiva a na kousky nakrájené fíky, spařené, oloupané a usekané mandle a rozinky.

  • 3

    Na lívancové pánvi usmažíme postupně asi 20 lívanečků. Ještě horké je posypeme moučkovým cukrem smíchaným se skořicí. Lívanečky podáváme teplé i studené, přelité medem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace