Lívanečky s ricottou a pomerančovým sirupem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Nadýchané lívanečky a úžasnou ricottovou pěnou jsou dokonalým startem do nového dne. A to je ani nemusíte servírovat do postele. Klidně ale sehrají konvenčnější roli v podobě skvělého dezertu nebo mňamky jen tak pro dobrou náladu.

Suroviny

Těsto

  • Mléko 350 ml
  • Vejce 1 ks
  • Cukr krupice 2 lžíce

 

  • Mouka hladká 200 g
  • Droždí 10 g
  • Sůl špetka

Nezařazené

  • Sýr ricotta 150 g
  • Citronová kůra z jednoho kusu
  • Extra hustý sirup pomeranč Hamé dle chuti

 

  • Cukr moučka 1.5 lžíce
  • Vanilkový lusk dle chuti

Postup

  • 1

    Do hrnku vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru, lžíci mouky a nechte vzejít kvásek.

  • 2

    Mouku prosijte do mísy, přidejte kvásek a zapracujte ostatní ingredience - vejce, zbylé vlažné mléko, cukr a špetku soli. Vznikne řídké těsto, které nechte na vlažném místě zhruba půl hodiny kynout. Za tu dobu těsto zdvojnásobí svůj objem.

  • 3

    Zatímco těsto kyne, smíchejte všechny suroviny na ricottový krém v míse a pořádně prošlehejte.

  • 4

    Dno hluboké pánve potřete máslem, rozpalte a opékejte lívanečky. Na jeden potřebujete asi 2 lžíce těsta.

  • 5

    Servírujte s ricottovým krémem a pokapané pomerančovým sirupem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace