Lívanečky zdobené tvarohem a džemem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Droždí 1 lžíce
  • Olej rostlinný 50 ml
  • Cukr krupice 1 lžíce
  • Vejce 1 ks
  • Tvaroh měkký 200 g
  • Mouka hladká 1.5 hrnky
  • Sůl 1 špetka
  • Mléko 2 hrnky
  • Citronová kůra 1 špetka
  • Extra Jam rybízový Hamé 100 g

Postup

  • 1

    Droždí rozmícháme se lžící cukru a troškou mouky, přidáme část vlahého mléka, promícháme a necháme vzejít.

    Přidáme strouhanou citrónovou kůru, vejce, špetku soli, zbytek mouky a umícháme hladké těsto.

    Těsto zakryjeme utěrkou a necháme asi půl hodiny kynout.

    Na olejem vymazaném lívanečníku pečeme po obou stranách tenké lívance.

    Hotové lívance potřeme oslazeným tvarohem a ozdobíme lžičkou rybízového džemu.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace