Lízátka


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 2 hodin
  • 30 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Těsto

  • Máslo 125 g
  • Cukr moučka 100 g
  • Mouka hladká 150 g
  • Sýr Philadelhia 200 g

 

  • Cukr třtinový 150 g
  • Vejce 2
  • Kakao 30 g
  • Rozpuštěná čokoláda 50 g

Poleva

  • Mléčná čokoláda 200 g
  • Bílá čokoláda 50 g

 

  • Olej 2 lžičky

Nezařazené

  • Cukrové hvězdičky na ozdobu

 

Postup

  • 1

    Změklé máslo utřeme se třtinovým cukrem do pěny. Po jednom zašleháme vejce. Vmícháme prosátou mouku s kakaem. Těsto rozetřeme do vymaštěné formy a v troubě ho při 170 °C pečeme asi 40 minut.

  • 2

    Vychladlý korpus rozdrobíme do misky a ponorným mixérem ho rozmixujeme. Sýr utřeme s moučkovým cukrem. Vmícháme zchladlou rozpuštěnou čokoládou a po částech drobečky korpusu.

  • 3

    Z hmoty vytvarujeme kuličky. Rozložíme je na tác a v lednici necháme zatuhnout. Mléčnou čokoládu na polevu rozpustíme s olejem.

  • 4

    Špičku špejle namočíme do čokolády a napíchneme na ni jednu kuličku. Pak lízátko namočíme do čokoládové polevy, zapíchneme ho do polystyrenu a polevu necháme zaschnout. Když poleva zatuhne, lízátko dozdobíme spirálkou bílé čokolády a cukrovými hvězdičkami. Stejně připravíme i ostatní lízátka.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace