Louhované preclíky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 15 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Droždí 20 g
  • Sádlo 60 g
  • Cukr krupice 1 lžička
  • Žloutek 1 ks
  • Hrubá sůl na ozdobu
  • Jedlá soda 3 lžíce
  • Sůl 1 lžička
  • Mléko 380 ml
  • Vejce 1 ks
  • Mléko na potření 2 lžíce

Postup

  • 1

    Do misky nalijeme třetinu vlažného mléka a rozmícháme v něm droždí s cukrem a 2 lžícemi mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy prosijeme zbylou mouku se solí. Přidáme kvásek, zbylé vlažné mléko, žloutek a rozpuštěné sádlo. Vypracujeme tužší těsto, zakryjeme ho utěrkou a necháme kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

  • 2

    Vykynuté těsto rozdělíme na 15 dílů. Každý rozválíme na váleček dlouhý asi 30 cm. Válečky stočíme do tvaru preclíků. Dáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme asi 30 minut v ledničce odležet.

  • 3

    V hluboké pánvi nebo kastrolu přivedeme k varu asi litr vody a vsypeme do ní sodu. Do lázně postupně po několika kusech vkládáme preclíky a asi 30 vteřin je povaříme.

  • 4

    Pak je vyjmeme a položíme zpátky na plech. Potřeme je směsí rozšlehaného vejce s mlékem a posypeme hrubou solí. Preclíky pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15-20 minut dozlatova.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace