Lví hlava (Čína)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Maso vepřové 500 g
  • Bílek 2 ks
  • Nasekaný koriandr 2 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Celer 0.25 ks
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Zelí hlávkové 200 g
  • Vývar 250 ml
  • Česnek 1 stroužek
  • Rýžové víno 2 plátky
  • Solamyl 1 lžička
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Mrkev 2 ks
  • Pórek 1 ks
  • Olej rostlinný 4 lžíce
  • Wej-su 1 lžíce

Postup

  • 1

    Vepřové maso umeleme nahrubo. Česnek oloupeme a prolisujeme. Maso důkladně promícháme s bílky, rýžovým vínem, česnekem, nasekanými lístky koriandru, škrobem, solí a mletým pepřem.

  • 2

    Mrkev, celer, papriku, pórek a zelí očistíme a pokrájíme nadrobno.

  • 3

    Z masové hmoty vytvarujeme kuličky a na rozehřátém oleji na pánvi je velmi zvolna ze všech stran opečeme. Vyjmeme je a ve výpeku orestujeme zeleninu.

  • 4

    Zeleninu v pánvi podlijeme vývarem. Přidáme masové kuličky. Pánev přiklopíme a vše asi 15 minut podusíme. Nakonec směs dochutíme omáčkou wei-su. Podáváme horké s rýží nebo rýžovými nudlemi.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace