Makové vločky s povidly


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 20 porce
  • Začátečník

Suroviny

Těsto

  • Mouka hladká 120 g
  • Mák 50 g
  • Vejce 1

 

  • Cukr moučka 50 g
  • Máslo 100 g

Náplň

  • Švestková povidla 70 g

 

Postup

  • 1

    V míse promícháme prosátou hladkou mouku s moučkovým cukrem a mákem. Přidáme změklé máslo a vejce a prohněteme v hladké těsto. Pak jej uložíme asi na 2 hodiny zatuhnout do lednice.

  • 2

    Těsto vyválíme na plát silný asi 5 mm a vykrajujeme z něj vločky. Přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Při teplotě 170 °C je pečeme asi 10 minut.

  • 3

    Po upečení necháme vločky vychladnout na kovové mřížce. Poté cukroví slepujeme povidly vždy dva kousky k sobě.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace