Mandlové mušličky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 10 porce
  • Začátečník

Suroviny

Náplň

  • Cukr krupice 50 g
  • Smetana na šlehání 50 ml

 

  • Med 1 lžíce

Těsto

  • Marcipán 100 g

 

  • Cukr moučka 1 lžíce

Nezařazené

  • pražené lískové oříšky na ozdobu

 

Postup

  • 1

    Marcipánovou hmotu propracujeme a rozdělíme na 10 kuliček. Každou kuličku obalíme v moučkovém cukru a vmáčkneme do formičky ve tvaru mušličky.

  • 2

    Necháme asi 30 minut zaschnout při pokojové teplotě a pak vyklopíme.

  • 3

    Mezitím cukr dáme do kastrůlku se silným dnem a necháme pozvolna zkaramelizovat. Když začne hnědnout, přidáme med a horkou smetanu. Krátce povaříme a necháme vychladnout.

  • 4

    Po vychladnutí naplníme karamel do mušliček a cukroví ozdobíme oříškem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace