Mandlový věnec se skořicí


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Droždí 21 g
  • Mouka polohrubá 375 g
  • Cukr krystal 1 dle potřeby
  • Máslo 100 g
  • Žloutek 1 dle potřeby
  • Mandlové nudličky 1 dle chuti
  • Mandle mleté 75 g
  • Změklé máslo 50 g
  • Mouka hrubá 1 dle potřeby
  • Sůl 0.25 lžička
  • Cukr moučka 75 g
  • Mléko 200 ml
  • Cukr moučka 2 lžíce
  • Mletá skořice 1 lžička
  • Sušené droždí 7 g

Postup

  • 1

    Z uvedených surovin na těsto vypracuje buď v pekárně nebo ručně těsto, které necháme asi 30 minut kynout. Vykynuté těsto propracujeme a vyválíme na plát. Připravíme si náplň, kterou plát potřeme a a pak ho po delší straně svineme. Položíme na plech vyložený pečícím papírem nebo ještě lépe pečící fólií a vytvarujeme do věnce. Nožem nařízneme na několika místech. Věnec přikryjeme a necháme ještě 45 minut kynout. Potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme mandlemi a cukrem.

    Pečeme asi 20 minut na 200 stupnů na spodním roštu


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace