Marmeládové šátečky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Droždí 1 ks
  • Mouka polohrubá 200 g
  • Sůl 1 lžička
  • Vejce 1 ks
  • Cukr moučka 3 lžíce
  • Mouka hladká 400 g
  • Olej slunečnicový 75 ml
  • Mléko 250 ml
  • Jahodový džem 1 ks

Postup

  • 1

    Nejprve si připravíme kvásek- do vlažného mléka dáme droždí a necháme vzejít. Přidáme do toho cukr. Potom rozpustíme v kastrůlku máslo. Smícháme mouku s cukrem, solí, mlékem a vejci. Přidáme k tomu kvásek, vlahé máslo smíchané s olejem a vypracujeme hladké těsto.

    Těsto poté vyválíme a rozkrájíme na čtverce. Doprostřed dáme džem, stočíme do tvaru šátečků a rohy stlačíme k sobě.

    Potřeme vejcem a pečeme asi 30 minut v troubě.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace