Máslová ryba se salátem z horské čočky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Máslová ryba 800 g
  • Sůl dle potřeby
  • Čočka horská 250 g
  • Lilek 0.25 ks
  • Sýr parmezán 80 g
  • Limetka 1 ks
  • Cukr moučka 0.5 lžička
  • Citron 1 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Olej olivový 6 lžic
  • Šalotka 2 ks
  • Ruccola 1 svazek
  • Cherry rajčátka 4 větvičky

Postup

  • 1

    Filet z máslové ryby rozkrájíme na porce. Zakapeme je citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme krátce odležet. Čočku uvaříme doměkka (nesmí se ale rozvařit). Pak ji propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Na pánvi opečeme na dvou lžících oleje na tenké plátky nakrájený lilek. Na druhé pánvi orestujeme také na dvou lžících olivového oleje nakrájenou šalotku.Přidáme k ní uvařenou čočku, opečený lilek, promícháme a necháme vychladnout.

  • 3

    Čočkový salát pak přendáme do mísy a vmícháme do něj hoblinky parmazánu a opranou rukolu. Dochutíme ho šťávou z limetky, ve které jsme rozmíchali cukr a špetku soli.

  • 4

    Porce ryby opečeme ze všech stran na zbytku oleje, z každé strany asi 6-7 minut. Krátce před dokončením přidáme do pánve větvičky rajčátek, která také opečeme. Rybu podáváme se salátem z horské čočky a opečenými rajčátky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace