Masové koule s brusinkovou omáčkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 20 minut
  • 3 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Maso hovězí mleté 500 g
  • Petržel hrst
  • Sýr parmezán 2 lžíce
  • Šlehačka 2 lžíce
  • Kayenský pepř
  • Máslo 60 g
  • Cukr třtinový 1 lžíce
  • Hořčice dijonská 1 lžička
  • Cibule 1 ks
  • Šalvěj hrst
  • Vejce 1 ks
  • Pepř
  • Sůl
  • Rajčata krájená Otma gurmán 240 g
  • Brusinky Hamé 1 sklenice
  • Bylinky

Postup

  • 1

    Na masové koule:

    • 500 g mletého hovězího masa
    • 1 střední cibule (pokrájená nadrobno)
    • hrst nasekané petrželky
    • pár lístků šalvěje
    • 2 lžíce strouhaného parmazánu
    • 2 lžíce strouhanky
    • 1 vejce
    • 2 lžíce šlehačky
    • pepř
    • kajenský pepř
    • sůl

    Na brusinkovou omáčku:

    • 60 g másla
    • 1 střední cibule
    • 240 g krájených rajčat
    • 1 lžíce třtinového cukru (20 gramů)
    • 1 sklenička brusinek Hamé
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • hrst nasekaných bylinek (šalvěj, tymián, rozmarýn, koriandr)

  • 2

    V míse smícháme všechny suroviny na masové koule a namočenou rukou tvarujeme cca 4 cm velké kuličky.

  • 3

    Kuličky poklademe na pekáč s pečicím papírem a v troubě je pečeme 15 - 20 minut.

  • 4

    Mezitím si na másle zpěníme pokrájenou cibulku, zasypeme třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme pokrájená rajčata, bylinky, hořčici a krátce provaříme do mírného zhoustnutí. Nakonec přidáme brusinky a promícháme.

  • 5

    Masové koule podáváme s brusinkovou omáčkou.


Nahrávám