Masové smaženky po pařížsku


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 15 minut
  • 6 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Náplň

  • Telecí kýta 200 g
  • Šunka 80 g
  • Kayenský pepř dle chuti
  • Olej rostlinný na vymazání
  • Sůl dle potřeby

 

  • Vepřová kýta 200 g
  • Šalotka 2 ks
  • Petrželka 1 lžíce
  • Čerstvá zelenina na ozdobu
  • Máslo 1 lžíce

Těsto

  • Mouka hladká 400 g
  • Vejce 1 ks

 

  • Sůl dle potřeby
  • Máslo 100 g

Postup

  • 1

    Mouku se solí prosijeme do mísy. Přidáme máslo nakrájené na malé kousky, vejce a asi 100 ml vody. Vypracujeme hladké těsto. Zabalíme je do potravinářské fólie a necháme asi 30 minut odpočinout.

  • 2

    Telecí i vepřové maso a šunku nakrájíme na malé kostičky. Šalotku oloupeme a nasekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo a šalotku na něm necháme zesklovatět. Přidáme maso a vše společně orestujeme. Směs osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Náplň necháme zchladnout a pak do ní vmícháme šunku a petrželku.

  • 3

    Odleželé těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát silný 3-4 mm a vykrájíme z něj kolečka o průměru 8 cm. Do jejich středu dáme po lžíci náplně, opatrně je v půli přehneme a konce těsta k sobě dobře přitiskneme.

  • 4

    Taštičky usmažíme v rozehřátém oleji dozlatova. Necháme je okapat na papírovém ubrousku. Rozdělíme je na talíře a ozdobíme čerstvou zeleninou. Podáváme s rajčatovou omáčkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace