Měšce plněné krevetami a vepřovým masem (Thajsko)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 35 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Vejce 4 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Česnek 2 stroužky
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Rybí omáčka 2 lžíce
  • Olej olivový 50 ml
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Vepřové maso mleté 150 g
  • Pažitka 3 snítky
  • Krevety 100 g

Postup

  • 1

    Vejce rozklepneme, rozředíme lžící vody a dobře vidličkou prošleháme. Na rozpálené pánvi vymaštěné olejem postupně upečeme čtyři omelety, z každé strany asi dvě minuty.

  • 2

    Naťovou cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka, česnek usekáme najemno. Na větší pánvi rozpálíme tři lžíce olivového oleje a zprudka opečeme mleté maso. Během pečení jím stále mícháme, aby se rozdrobilo. Po pěti minutách restování maso ochutíme solí, pepřem a rybí omáčku a přidáme jarní cibulku a česnek. Restujeme ještě dvě minuty, nakonec přisypeme krevetky a krátce povaříme.

  • 3

    Omelety rozprostřeme a na každou naneseme čtvrtinu náplně. Okraje omelet zdvihneme nahoru a nad náplní je převážeme stéblem pažitky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace