Měsíčky s celozrnnou a amarantovou moukou (bezlaktózové)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 40 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Těsto

  • Mandle 70 g
  • Hera 120 g
  • Vejce 1
  • Amarantová mouka 50 g

 

  • Cukr moučka 120 g
  • Kakao 15 g
  • Celozrnná pšeničná mouka 150 g
  • Kypřící prášek 1 sáček

Poleva

  • Rum 1 lžíce
  • Cukr moučka 240 g

 

  • Čokoláda 4 kostky
  • Bio citron 1

Nezařazené

  • Tuk na vymazání

 

Postup

  • 1

    Mandle spaříme horkou vodou a necháme chvíli odstát. Pak je promnutím mezi prsty zbavíme slupek. Oloupané mandle dáme s 2 lžícemi cukru do mixéru a rozmixujeme je.

  • 2

    Změklou heru, mandlovou hmotu, zbytek cukru, kakao a žloutek dáme do mísy a prošleháme dohladka. Přimícháme oba druhy prosáté mouky s kypřicím práškem a nakonec bílek vyšlehaný dotuha. Těsto rozetřeme na vymaštěný plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut.

  • 3

    Citron omyjeme, osušíme a škrabkou okrájíme tenké proužky kůry. Z čokolády škrabkou vytvoříme jemné hoblinky. Šťávu z citronu vymačkáme do mísy a s prosátým cukrem a rumem ji utřeme na hladkou polevu.

  • 4

    Upečený korpus necháme zchladnout, potřeme ho citronovou polevou a necháme ji téměř zatuhnout. Z korpusu vykrájíme formičkou ve tvaru měsíčku či kulatým vykrajovátkem měsíčky. Ozdobíme je citronovou kůrou a jemnými hoblinkami čokolády.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace