Mexická pánev s quinoou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Česnek 3 stroužky
  • Quinoa 200 g
  • Chilli paprička 2 ks
  • Římský kmín špetka
  • Kukuřice mražená sladká 150 g
  • Citron 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Paprika červená 1 ks
  • Fazole červené 1 konzerva
  • Olej rostlinný 4 lžíce
  • Zeleninový vývar 400 ml
  • Avokádo 1 ks
  • Petržel hladkolistá 4 snítky
  • Pepř mletý černý dle potřeby

Postup

  • 1

    Česnek oloupeme, chilli papričky zbavíme semínek a obojí nasekáme nadrobno. Červenou papriku nakrájíme na kostičky. Quinou nasypeme do hustého sítka a několikrát ji propláchneme horkou vodou, aby se zbavila hořké chuti. Z fazolí slijeme nálev a necháme je okapat.

  • 2

    V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme česnek s chilli papričkou a kmínem. Pak přidáme nakrájenou papriku a společně vše osmahneme. Přisypeme okapanou quinou, směs zalijeme zeleninovým vývarem a na mírném ohni necháme asi 20 minut dusit. Zhruba 5 minut před koncem dušení přimícháme ke směsi fazole s kukuřicí.

  • 3

    Petrželku opláchneme a nasekáme. Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na kostičky, které pokapeme citronovou šťávou. Když je quinoa měkká, dochutíme vše solí a pepřem. Nakonec vmícháme avokádo s petrželkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace