Mexický kukuřičný koláč


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Chilli paprička 2 ks
  • Olej olivový dle potřeby
  • petrželová nať 2 lžíce
  • Smetana zakysaná 120 ml
  • Kypřící prášek 2 lžičky
  • Sůl dle potřeby
  • Tuk na vymazání
  • Cibulka jarní 6 ks
  • Kukuřice mražená sladká 350 g
  • Vejce 2 ks
  • Polenta 180 g
  • Sýr čedar 220 g
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Mouka hrubá na vysypání

Postup

  • 1

    Chilli papričky zbavíme semínek, omyjeme a nasekáme nadrobno. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibulky a papričky a několik minut opékáme. Pak vše dáme do mísy, necháme zchladnout a promícháme s rozmrazenou kukuřicí a petrželkou.

  • 3

    Vejce rozšleháme se zakysanou smetanou a směs smícháme s kukuřičnou směsí. Do mísy přisypeme polentu s kypřicím práškem, přidáme 3/4 nastrouhaného čedaru, osolíme, opepříme a promícháme.

  • 4

    Koláčovou formu o průměru 20 cm vytřeme tukem a vysypeme moukou. Do formy rozetřeme kukuřičné těsto a posypeme jej zbylým sýrem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 ºC asi 35 minut dozlatova.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace