Miletínské modlitbičky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 40 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Těsto

  • Med 250 g
  • Žloutek 4
  • Kandovaná pomerančová kůra 50 g
  • Směs mletého hřebíčku,skořice,anýzu,badyánu 1 lžička
  • Kypřící prášek 1 sáček

 

  • Voda 125 ml
  • Cukr moučka 250 g
  • Mandle 50 g
  • Mouka hladká 900 g

Nezařazené

  • Vejce 1 na potření

 

  • Mandle na ozdobu

Náplň

  • Jahodová marmeláda 250 g

 

Postup

  • 1

    Med svaříme s vodou a necháme vychladnout. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem do pěny a přidáme svařený med, nasekanou pomerančovou kůru, nastrouhané oloupané mandle, koření a prosátou mouku s kypřicím práškem. Vypracujeme pevné těsto, které necháme v chladu hodinu odležet.

  • 2

    Těsto rozválíme na plát siný 5 mm a vykrájíme obdélníčky o velikosti 7x5 cm. Rozložíme je na plechy. Polovinu obdélníčků potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme celou oloupanou mandlí.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce. Neozdobené obdélníčky potřeme marmeládou a slepíme s kousky ozdobenými mandlí.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace