Mléčná rýže s čokoládou a meruňkami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 25 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Rýže kulatozrnná 300 g
  • Sůl dle potřeby
  • Cukr vanilkový 2 sáčky
  • Kompot meruňkový Vasco da Gama 300 g
  • Mléko 1 l
  • Cukr krupice 60 g
  • Čokoláda hořká 50 g
  • Meduňka na ozdobu

Postup

  • 1

    Rýži propláchneme, nasypeme do hrnce, zalijeme mlékem a jemně osolíme. Pomalu ji přivedeme k varu a za občasného míchání uvaříme na středním plameni doměkka.

  • 2

    Do uvařené mléčné rýže vmícháme čokoládu nalámanou na kousky a necháme ji rozpustit. Meruňky necháme okapat a pokrájíme je.

  • 3

    Rýžovou hmotu dosladíme krupicovým i vanilkovým cukrem a zapravíme do ní část meruněk. Směs rozdělíme do misek a ozdobíme zbylými meruňkami a meduňkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace